top of page
  • Foto van schrijverTom Buntinx

Werken op voormalige GITO-site gaan weer van start 🚧

Het voormalige schooldomein van Gito ligt er al enkele maanden erg stil bij. De laatste afbraakwerken dateren van 2020, toen het overgrote deel van de schoolgebouwen alvast werd gesloopt. De verouderde gebouwen maken plaats voor woonproject Arboreto. Na heel wat werk achter de schermen, gaan de werken op de voormalige schoolsite deze zomer weer van start.


Laatste afbraakwerken vanaf begin augustus

Begin augustus 2022, vermoedelijk dinsdag 2 augustus, hervat aannemer De Meuter de laatste afbraakwerken op de site. Het laatste overgebleven schoolgebouw aan de zijde van de Puttestraat gaat tegen de vlakte, samen met de oude hoogspanningscabine.

Aansluitend grondwerken en voorbereidende werken

Van zodra de laatste gebouwen gesloopt zijn, start de aannemer aansluitend met de eerste voorbereidende grondwerkenop de site. Aannemer De Meuter bereidt de aanleg van de fundering en de ondergrondse kelderverdieping voor. Er zal in eerste instantie eerder oppervlakkig grond verplaatst worden, zodat het terrein toegankelijk is voor de machines die later de kelderwanden zullen opbouwen.


Ook aannemer Maes gaat aan de slag op de site, hij plaatst de werfburelen en werfafsluitingen en bereidt het terrein mee voor op de eigenlijke bouwwerken. Eind augustus starten vervolgens de grotere grondwerkenvoor de kelderverdieping, met eerst de opbouw van de kelderwanden en vervolgens het uitgraven van de kelderverdieping.


De werken zijn weersgevoelig, bij slecht weer (of door andere werfomstandigheden) kunnen de timings nog wijzigen.


Maximaal op eigen terrein, werfverkeer via Tervurenlaan

De werkwijze is dezelfde als eerder: de werken gebeuren maximaal vanop de site zelf. Werftransporten verlopen via de Brusselsestraat en de Tervurenlaan. In de Brusselsestraat geldt een parkeerverbod ter hoogte van de werfzone. Op schooldagen zijn er geen werftransporten tijdens het begin en einde van de schooldag.


Het bouwteam neemt de nodige maatregelen om de alledaagse hinder (stof, geluid,...) voor de buurt tot een minimum te beperken.

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Op maandag 19 december zal de algemene aannemer vanaf 6 uur 's ochtends starten met de voorbereidingswerken om de eerste fase van de funderingsplaat te betonneren. Dit betreft o.a. de installatie van

bottom of page